Blogging

Γιατί οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας είναι απαραίτητες στις μέρες μας

Posted by Δημήτρης Παπάς on
Γιατί οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας είναι απαραίτητες στις μέρες μας

Το σπίτι μας είναι σίγουρα το κάστρο μας. Είναι ο χώρος στον οποίο αισθανόμαστε την μεγαλύτερη ασφάλεια κι εκεί που δημιουργούνται οι πιο όμορφες αναμνήσεις με τους φίλους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Δεν υπάρχει λοιπόν χειρότερο πράγμα από το να δεις τον χώρο σου παραβιασμένο, από το να νιώσεις πως κάποιος ξένος κατάφερε και μπήκε μέσα στο ιερό αυτό μέρος στο οποίο νιώθεις πραγματικά ασφαλής κι έκανε αισθητή τη παρουσία του είτε κλέβοντας κάτι είτε απλά κάνοντας το σπίτι άνω – κάτω.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μία διάρρηξη θεωρείται μία από τις πιο δυσάρεστες και τραυματικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κανείς. Οι συνέπειες μιας κλοπής είναι τόσο υλικές όσο και ψυχολογικές αφού το θύμα πλέον δεν νιώθει ασφάλεια στο ίδιο του το σπίτι.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να βιώσετε κι εσείς αυτό το τόσο αρνητικό συναίσθημα, εννοείται ότι θα πρέπει να πάρετε κάποια μέτρα. Όσο ασφαλές και να νομίζουμε ότι είναι το σπίτι μας, αν δεν θωρακιστεί κατάλληλα (συνήθως ένας συνδυασμός μιας καλής θωρακισμένης πόρτας με πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας, θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί δεν αρκεί μόνο μια πόρτα ασφαλείας) τότε απλά είναι ευάλωτο σε κάθε λογής κλέφτες και άλλους εγκληματίες.

Με άλλα λόγια, άλλο το συναίσθημα ασφάλειας και άλλο η ίδια, η πραγματική ασφάλεια. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει κανείς το σπίτι του όσο το δυνατόν πιο ασφαλές; Η απάντηση είναι απλή: θα πρέπει να φροντίσει ώστε ο κλέφτης να μείνει έξω από αυτό.

Εννοείται ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τον κλέφτη έξω από το σπίτι είναι και ο πιο απλός: θα πρέπει να φροντίσετε ώστε οι δίοδοι του σπιτιού να είναι όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένες.

Η πιο σημαντική δίοδος του σπιτιού – και αυτή που παραβιάζεται πιο συχνά – δεν είναι άλλη από τη πόρτα. Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουν σχεδόν όλοι, γι’ αυτό και στις μέρες μας τα σπίτια χωρίς κάποια θωρακισμένη πόρτα και κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας είναι πραγματικά ελάχιστα. Αρκεί όμως μία θωρακισμένη πόρτα για να μας προστατεύσει από τους κλέφτες;

Η απάντηση είναι όχι, γι’ αυτό και τον τελευταίο καιρό οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας είναι από τις κυρίαρχες τάσεις στον χώρο της οικιακής ασφάλειας. Ας δούμε όμως γιατί.

Γιατί η θωρακισμένη πόρτα δεν αρκεί

Δυστυχώς ένα από τα πιο συχνά θεάματα που αντικρίζει ένας αστυνομικός όταν φθάνει σε ένα σπίτι στο οποίο έχει γίνει διάρρηξη, είναι η θωρακισμένη πόρτα του σπιτιού ορθάνοιχτη. Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, οι κλέφτες – και ειδικά οι έμπειροι – έχουν τα μέσα αλλά και τις γνώσεις για να ανοίξουν, έστω και με κάποια δυσκολία, τις περισσότερες θωρακισμένες πόρτες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρουν την «αχίλλειο πτέρνα» του συγκεκριμένου μοντέλου και τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα χρόνου. Στις οικοδομές μάλιστα είναι συχνά πιο εύκολο για τον κλέφτη να μπει από τη πόρτα, αφού η είσοδος από τη μπαλκονόπορτα μπορεί να είναι επικίνδυνη ενώ είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει σε κάποιο βαθμό και τη προσοχή των περίοικων.

Προσοχή, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε: εννοείται ότι μία καλή θωρακισμένη πόρτα θα σας προστατέψει από τη μεγάλη πλειοψηφία των κλεφτών οι οποίο και δρουν ευκαιριακά, δηλαδή προτιμούν εύκολους στόχους. Εκεί που ο «δείκτης προστασίας» μειώνεται λίγο, είναι στους «επαγγελματίες» κλέφτες, δηλαδή σε αυτούς που διαλέγουν τους στόχους τους και δρουν βάσει σχεδίου, κυρίως τις μέρες και ώρες που ξέρουν ότι δεν είναι κανείς στο σπίτι και ότι γενικά στη γειτονιά δεν υπάρχει πολύς κόσμος. Γι’ αυτούς είναι που χρειάζονται οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας.

Τι είναι οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας;

Μπορεί το όνομα αυτό να σας μπερδεύει λίγο, αλλά στην ουσία οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας είναι πολύ απλές, τόσο στη σύλληψη όσο και στη λειτουργία τους. Με απλά λόγια, είναι πτυσσόμενα κάγκελα σαν αυτά που βλέπουμε στα παράθυρα, τα οποία όμως είναι ειδικά κατασκευασμένα για να τοποθετούνται σε πόρτες. Αν προτιμάτε λοιπόν, είναι πτυσσόμενα κάγκελα για πόρτες. Γιατί όμως είναι τόσο ασφαλή; Πώς ακριβώς ενισχύουν τον ρόλο και τη λειτουργία της πόρτας;

Πως μας προστατεύουν οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας

Όπως είπαμε και πριν, το σημαντικότερο για την ασφάλεια του σπιτιού σας είναι να κρατήσετε τον κλέφτη έξω από αυτό για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Κάθε λεπτό που μένει έξω, αυξάνει τις πιθανότητες να γίνει αντιληπτός από τους γείτονες και να κληθεί η Αστυνομία.

Μία καλή πόρτα σίγουρα θα κρατήσει ακόμη κι έναν έμπειρο κλέφτη αρκετά «απασχολημένο», όπως ενδέχεται να καταφέρει να την ανοίξει και μάλιστα – ανάλογα με την εμπειρία του – μπορεί να το καταφέρει αυτό και κάνοντας σχετικά λίγη φασαρία. Εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση η πτυσσόμενη πόρτα.

Η πτυσσόμενη πόρτα ασφαλείας στην ουσία δημιουργεί ένα απτό φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και την πόρτα. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι θα πρέπει να αφαιρέσει την εν λόγω πόρτα για να μπορέσει να ξεκινήσει να «δουλεύει» στην κύρια πόρτα του σπιτιού.

Αν η πτυσσόμενη πόρτα τοποθετηθεί σωστά, τότε ο κλέφτης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του στην κανονική πόρτα, αλλά ακόμη και αν μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του και καταφέρει να την ανοίξει, θα πρέπει πάλι αν αφαιρέσει τα κάγκελα της πτυσσόμενης πόρτας και αυτή η διαδικασία δεν είναι ούτε εύκολη, αλλά ούτε και αθόρυβη.

Με απλά λόγια λοιπόν, η πτυσσόμενη πόρτα ασφαλείας στην ουσία προσθέτει άλλη μία πόρτα στα εμπόδια που θα πρέπει να αφαιρέσει ο ληστής για να μπει στο σπίτι, διπλασιάζοντας έτσι τον χρόνο που θα χρειαστεί για μία διάρρηξη. Μία καλή πτυσσόμενη πόρτα σε συνδυασμό με μία θωρακισμένη πόρτα τελευταίας τεχνολογίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ασφάλεια ενός χώρου.

Πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας τιμές

Κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς αν όχι όλους μας στις μέρες που ζούμε, είναι το κόστος των πτυσσόμενων πορτών. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας τιμές ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά, το σχέδιο και τη κλειδαριά που θα χρησιμοποιηθούν.

Σε καμία περίπτωση όμως το κόστος δεν είναι απλησίαστο, ενώ συχνά στη τιμή θα συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση από ειδικό συνεργείο, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην κάνετε καμία απολύτως έκπτωση στην κλειδαριά της πτυσσόμενης πόρτας και να επενδύσετε στη καλύτερη δυνατή. Αν χρειαστεί, κάντε εκπτώσεις στον αισθητικό τομέα, αλλά ποτέ μα ποτέ στη κλειδαριά.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλείας θα συμπληρώσουν την θωρακισμένη πόρτα σας, είτε μένετε σε διαμέρισμα είτε σε μονοκατοικία. Είναι μία επένδυση που σίγουρα θα σας βοηθήσει να κοιμάστε λίγο καλύτερα και πιο ήσυχα τα βράδια, όπου και αν βρίσκεστε.

Share This:

Blogging

Ραδιόφωνο ή Εφημερίδα για Προγνωστικά Στοιχήματος;

Posted by Craig Montgomery on
Ραδιόφωνο ή Εφημερίδα για Προγνωστικά Στοιχήματος;

Η επιτυχία στο στοίχημα είναι κοινό μυστικό ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προγνωστικά στοιχήματος. Οι λεγόμενοι επαγγελματίες παίκτες μελετούν για ώρες τα προγνωστικά από πολλές πηγές πριν να καταλήξουν στο δελτίο που θα παίξουν κάθε μέρα και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πολλοί από αυτούς έχουν μεγάλα κέρδη ή σταθερά «έσοδα». Εννοείται ότι δεν είναι όλες οι πηγές προγνωστικών ίδιες και η κάθε μία έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Όταν μιλάμε για πηγές προγνωστικών είναι σαφές ότι οι περισσότεροι προτιμούν το διαδίκτυο αφού εκεί θα βρουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες ΑΜΕΣΩΣ μόλις αυτές γίνουν γνωστές. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι άλλες πηγές – το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες – πληροφορούνται και αυτές από το διαδίκτυο. Τι γίνεται όμως αν βρεθείς χωρίς πρόσβαση στο internet – αν ας πούμε είσαι εκτός σπιτιού και δεν έχεις δεδομένα στο κινητό και δεν βρίσκεις ανοιχτό WiFi – ή αν απλά δεν είσαι τύπος του διαδικτύου; Τότε αναγκαστικά θα στραφείς είτε στο ραδιόφωνο είτε στις εφημερίδες. Ας κάνουμε λοιπό ένα συγκριτικό τεστ στις δύο πιο «παραδοσιακές» πηγές προγνωστικών.

Το ραδιόφωνο

Οι αθλητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί άρχισαν να ασχολούνται με το Πάμε Στοίχημα σχεδόν αμέσως μόλις ήρθε στην Ελλάδα και μόλις άνοιξε η αγορά με τα στοιχηματικά sites, επέκτειναν αμέσως το περιεχόμενο και το πρόγραμμα τους. Πλέον, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχει κι ένας ραδιοφωνικός σταθμός που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το στοίχημα, τόσο στο πρακτορείο όσο και στο διαδίκτυο. Οι σταθμοί αυτοί έχουν αρκετά μεγάλο κοινό και είναι πολύ δημοφιλείς με τους παίκτες, τόσο τους ερασιτέχνες όσο και τους επαγγελματίες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι σταθμοί αυτοί δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι μπορούν να αναφέρουν όλα τα τελευταία κι εξελίξεις σχεδόν αμέσως μόλις αυτά κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελούν μία πολύ καλή πηγή γρήγορης πληροφόρησης και μία σχετικά καλή εναλλακτική στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι tipsters που δουλεύουν στους σταθμούς είναι πολύ καλοί και μπορούν να προσαρμόσουν τα προγνωστικά τους άμεσα ανάλογα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το μειονέκτημα του στοιχηματικού ραδιοφώνου είναι κυρίως το γεγονός ότι μπορεί να γίνει λίγο κουραστικό και μονότονο, ειδικά τις μέρες που δεν υπάρχουν κάποιες συνταρακτικές εξελίξεις στους αγώνες των σημαντικότερων κουπονιών. Στην ουσία θα ακούς συνέχεια τα ίδια και τα ίδια περιμένοντας μήπως αλλάξει κάτι τη τελευταία στιγμή και αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τους περισσότερους.

Οι εφημερίδες

Οι στοιχηματικές εφημερίδες έκαναν και αυτές την εμφάνιση τους μαζί με το Πάμε Στοίχημα και μέχρι να εμφανιστούν οι αμιγώς στοιχηματικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και να έρθει στη χώρα μας το γρήγορο internet, αποτελούσαν την κύρια πηγή προγνωστικών και πληροφοριών για τους παίκτες. Πλέον έχουν χάσει την αίγλη τους αφού δεν μπορούν να μεταδώσουν τα νέα αμέσως όπως το ραδιόφωνο ή το διαδίκτυο, αλλά εξακολουθούν να έχουν αρκετούς πιστούς.

Ο λόγος που πολλοί αγοράζουν εφημερίδες στοιχήματος είναι το γεγονός ότι αποτελούν μία πολύ καλή «εκπαιδευτική πηγή». Διαβάζοντας τις αναλύσεις και τα άρθρα μιας στοιχηματικής εφημερίδας ένας αρχάριος αλλά κι ένας προχωρημένος παίκτης μπορεί να μάθει πως σκέφτονται και παίζουν οι επαγγελματίες του είδους, πώς να αξιολογεί τα προγνωστικά από διάφορες πηγές και πώς να κάνει το δελτίο του όσο το δυνατόν πιο επικερδές μέσω συστημάτων και ειδικών στοιχημάτων. Δεδομένου ότι στην εφημερίδα δεν υπάρχουν χρονικά όρια για την ανάπτυξη περιεχομένου, οι αναλύσεις και παρουσιάσεις προγνωστικών και τα άρθρα είναι πάντα εμπεριστατωμένα.

Το μειονέκτημα της εφημερίδας πέρα από τη «χρονοκαθυστέρηση» όσον αφορά την πληροφόρηση, είναι το γεγονός ότι είναι η μόνη πηγή προγνωστικών η πρόσβαση στην οποία δεν είναι δωρεάν. Οι στοιχηματικές εφημερίδες μπορεί να είναι πιο φθηνές από τις παραδοσιακές, αλλά πάλι κοστίζουν κάποια χρήματα ενώ τόσο το διαδίκτυο όσο και το ραδιόφωνο είναι «δωρεάν». Και μια και μιλήσαμε για διαδίκτυο δώστε μια ευκαιρία και διαβάστε προγνωστικά στοιχήματος από το infobeto.com, μια ιστοσελίδα με προγνωστικά στοιχήματος, προβλέψεις, αναλύσεις αγώνων και πολλά ακόμα χρήσιμα για παίκτες στοιχήματος και φιλάθλους!

 

Share This:

Blogging/Κοινωνία

Στέφανα Γάμου: πως θα επιλέξεις σωστά ως νέος κουμπάρος

Posted by Craig Montgomery on
Στέφανα Γάμου: πως θα επιλέξεις σωστά ως νέος κουμπάρος

Το να γίνει κανείς κουμπάρος είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες τιμές. Δεν είναι και λίγο να σου εμπιστευτεί ένας φίλος ή μία φίλη σου έναν σημαντικό ρόλο σε μία από τις πιο ξεχωριστές μέρες της ζωής τους. Εννοείται όμως ότι μία τόσο μεγάλη τιμή φέρνει μαζί της και μεγάλες ευθύνες. Αυτό που όλοι ξέρουν για τον ρόλο του κουμπάρου είναι ότι την ημέρα του γάμου η δουλειά του είναι να «αλλάξει» τις βέρες και τα στέφανα. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν και το μαθαίνουν μόνο αν οι ίδιοι γίνουν κουμπάροι, είναι το γεγονός ότι ο κουμπάρος πρέπει να επιλέξει τα στέφανα και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη και κάτι που γενικά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αγχωτικό.

Νέα δεδομένα στα στέφανα

Τα παλιά χρόνια τα στέφανα ήταν απλά και πολύ συχνά αποτελούνταν απλά από λουλούδια, τα οποία μετά το ζευγάρι αποξήρανε και τα διατηρούσε σε μία ειδική θήκη στην κρεβατοκάμαρα για γούρι αλλά και για να θυμάται την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Πλέον όλως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα στέφανα πλέον είναι στην ουσία κοσμήματα κατασκευασμένα από ασήμι ή ακόμη και χρυσό, προκειμένου να παραμείνουν για πάντα όπως ήταν και την ημέρα του γάμου. Επιπλέον, πολύ συχνά το ζευγάρι επιλέγει να τοποθετήσει τα στέφανα στο σαλόνι του σπιτιού του και γενικά να τα έχει σε κοινή θέα. Με άλλα λόγια, η επιλογή στεφάνων κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι στις μέρες μας.

Αν λοιπόν ανέλαβες να γίνει κουμπάρος και συνειδητοποιείς ότι η δουλειά σου θα είναι αρκετά πιο δύσκολη απ’ ότι φανταζόσουν, μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι: είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές για να επιλέξεις τα πιο κατάλληλα στέφανα για τον γάμο των φίλων σου!

Tip 1: Η επικοινωνία με το ζευγάρι είναι το κλειδί!

Λένε ότι είναι γρουσουζιά να δει ο γαμπρός τη νύφη με το νυφικό πριν το γάμο, δεν υπάρχει όμως καμία αντίστοιχη δεισιδαιμονία σχετικά με τον κουμπάρο, το ζευγάρι και τα στέφανα. Με άλλα λόγια, μη διστάσεις να ρωτήσεις το ζευγάρι πως περίπου θα ήθελε να είναι τα στέφανα. Εννοείται ότι μπορείς πάντα να επιλέξεις μερικά σχέδια και να ζητήσεις τη γνώμη του ζευγαριού. Αν θέλεις να κάνεις έκπληξη στους φίλους σας, φρόντισε να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα για το στιλ του γάμου (η διακόσμηση θα είναι απλή ή πιο γκράντε; Μήπως η νύφη θα επιλέξει ένα ρετρό νυφικό; Κλπ.) και τις προθέσεις του ζευγαριού για το τι θέλουν να κάνουν με τα στέφανα μετά τον γάμο (θέλουν να τα κρατήσουν; Αν ναι, θα τα έχουν σε κοινή θέα;) για να ξέρετε που και πώς να κινηθείς.

Tip 2: Κάντε μία καλή έρευνα αγοράς.

Η αλήθεια είναι ότι εκτός κι αν έχεις γίνει αρκετές φορές κουμπάρος (πράγμα δύσκολο αν δεν είσαι υποψήφιος Δήμαρχος ή βουλευτής) δεν θα ξέρεις και πολλά σχετικά με τα στέφανα. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνεις μία βόλτα στα μαγαζιά της πόλης σου που ειδικεύονται σε είδη γάμου. Εννοείται ότι μια καλή πηγή πληροφοριών είναι πάντα και το διαδίκτυο. Όσο πιο πολλά σχέδια δεις, τόσο το καλύτερο αφού θα σχηματίσεις μία καλή εικόνα τόσο για τις επιλογές σου, όσο και για τις τιμές.

Tip 3: Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια

Όπως είπαμε και πριν, το να γίνει κανείς κουμπάρος είναι κάτι που μάλλον θα συμβεί μία φορά στη ζωή κάποιου. Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι είναι κυριολεκτικά επαγγελματίες του είδους και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια! Μιλάμε φυσικά για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε καταστήματα με είδη γάμου, είτε φυσικά είτε online. Αν πελαγώσεις, μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια τους. Πες τους όσο περισσότερα μπορείς για τους φίλους και τον γάμο τους (θυμάσαι αυτά που είπαμε στο πρώτο tip;) και να είσαι σίγουρος ότι θα σου προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια αλλά και τις καλύτερες δυνατές προτάσεις.

Share This:

Blogging/Κοινωνία

Εκκλησιαστικά vs Μοναστηριακά έπιπλα, ποιες είναι οι διαφορές τους;

Posted by Craig Montgomery on
Εκκλησιαστικά vs Μοναστηριακά έπιπλα, ποιες είναι οι διαφορές τους;

Τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά έπιπλα βρίσκουν τον δρόμο τους σε όλο και περισσότερα σπίτια κάθε μέρα αφού πλέον αποτελούν μία από τις πιο κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση τόσο σπιτιών όσο κι επαγγελματικών χώρων όπως εστιατόρια ή ακόμη και γραφεία. Αυτό γίνεται γιατί μπορούν να δώσουν μία νότα πολυτέλειας στον χώρο ή ακόμη και να τον κάνουν πιο πρακτικό και πιο χρηστικό. Επίσης, πρόκειται για σχετικά μοναδικά κομμάτια τα οποία σίγουρα γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι τα έπιπλα αυτού του τύπου είναι τόσο δημοφιλή, υπάρχουν πολλοί που ακόμη παρανοούν κάποια πράγματα σχετικά με αυτά και μάλιστα κάποια αρκετά βασικά πράγματα.

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις είναι το γεγονός ότι πολλοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα μοναστηριακά από τα εκκλησιαστικά έπιπλα και απλά πιστεύουν ότι και οι δύο κατηγορίες στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα. Ας δούμε λοιπόν γιατί αυτό δεν ισχύει και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας για να καταλάβετε ποια είναι η κατάλληλη για σας.

Σχεδιασμός

Εδώ είναι που υπάρχει και η μεγαλύτερη διαφορά. Τα μοναστηριακά έπιπλα όπως π.χ. ένα μοναστηριακό τραπέζι είναι πολύ λιτά και απλά. Τα τραπέζια στην ουσία είναι μεγάλα κομμάτια μασίφ ξύλου με φυσικό φινίρισμα και τέσσερα πόδια ή κάποια παρόμοια απλή βάση ενώ οι καρέκλες είναι συνήθως εξαιρετικά απλές ή απλοί πάγκοι. Με άλλα λόγια μιλάμε για κάτι που είναι σχεδιασμένο με κύριο γνώμονα την πρακτικότητα. Τα εκκλησιαστικά έπιπλα από την άλλη έχουν συνήθως πιο περίτεχνα σχέδια και μάλιστα συχνά έχουν και χαραγμένες παραστάσεις ή βελούδινα μαξιλάρια στη πλάτη και το κάθισμα τα οποία και τα κάνουν να ξεχωρίζουν και γενικά τους δίνουν έναν αέρα πολυτέλειας.

Θρησκευτικός χαρακτήρας

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι τα έπιπλα καμίας από τις δύο αυτές κατηγορίες δεν κατασκευάζονται από μοναχούς ή άλλους ανθρώπους που σχετίζονται απευθείας με την Θρησκεία και την εκκλησία αλλά κατασκευάζονται  ως επί το πλείστον από έμπειρους και πολύ εξειδικευμένους τεχνίτες. Τα μοναστηριακά έπιπλα όπως είπαμε και πριν έχουν καθαρά χρηστικό χαρακτήρα και μοιάζουν με αυτά που οι μοναχοί έχουν στις τραπεζαρίες τους, γι’ αυτό και είναι και σχεδιασμένα κυρίως για χρηστικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν καθόλου θρησκευτικό χαρακτήρα. Τα εκκλησιαστικά έπιπλα από την άλλη κατασκευάζονται κυρίως για εκκλησίες και οι παραστάσεις τους είναι κυρίως θρησκευτικές, οπότε θα πρέπει να ψάξετε για έπιπλα με «ουδέτερη» διακόσμηση. Αυτό γενικά δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο, αλλά είναι κάτι που δεν χρειάζεται να κάνετε με τα μοναστηριακά έπιπλα.

Τιμές

Εννοείται ότι όπως μπορείτε να καταλάβετε δεδομένου ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές όσον αφορά την κατασκευή και τον σχεδιασμό των επίπλων στις δύο αυτές κατηγορίες, είναι λογικό να υπάρχουν και κάποιες διαφορές στις τιμές. Κατά κανόνα, λόγω της πολυτέλειας τους, τα εκκλησιαστικά έπιπλα είναι πιο ακριβά από τα μοναστηριακά.

Ευελιξία

Τα εκκλησιαστικά έπιπλα σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα περίτεχνα και πολλές φορές έχουν και μέρη από βελούδο ή άλλα ευαίσθητα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι η θέση τους είναι αποκλειστικά σε κάποιο σαλόνι, τραπεζαρία ή γραφείο. Τα μοναστηριακά έπιπλα από την άλλη είναι φτιαγμένα για να αντέχουν στην ταλαιπωρία και χάρη στον απλό σχεδιασμό τους, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιονδήποτε χώρο τόσο μέσα όσο κι έξω από το σπίτι, οπότε και προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.

Share This:

Blogging

Ηλιακοί θερμοσίφωνες και τιμές, πώς να επιλέξετε τον καλύτερο

Posted by Craig Montgomery on
Ηλιακοί θερμοσίφωνες και τιμές, πώς να επιλέξετε τον καλύτερο

Τι πρέπει να ξέρετε για τις τιμές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι απόλυτα λογικό να έχουν βρει μεγάλη εφαρμογή σε μια χώρα σαν την Ελλάδα η οποία και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας που παρουσιάζει. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας στην ουσία μετατρέπει το φως του ήλιου σε θερμότητα και μας προσφέρει ζεστό νερό με σχεδόν μηδενικό κόστος, οπότε αποτελεί μια πάρα πολύ καλή επένδυση η οποία σε βάθος χρόνου θα μας γλυτώσει από πολλά έξοδα αφού το θερμοσίφωνο είναι και η συσκευή με την μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος σε ένα σπίτι.

Αν και υπάρχουν πολλοί οι οποίοι γνωρίζουν τα πολύ μεγάλα οφέλη ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, διστάζουν να τοποθετήσουν έναν. Ξέρουν ότι αποτελεί μία πολύ καλή επένδυση, αλλά αυτό που τους ανησυχεί είναι το ύψος αυτής της επένδυσης ή με άλλα λόγια, οι τιμές. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς να πετύχει καλές τιμές για ηλιακούς θερμοσίφωνες και γενικά το κόστος τους δεν είναι πολύ μεγάλο. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε για τις τιμές.

Μια έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη

Όπως είπαμε και πριν, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι πολύ δημοφιλείς στη χώρα μας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και σε μία σχετικά μικρή πόλη, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτούς. Εννοείται ότι η κάθε επιχείρηση έχει τις δικές τις τιμές και τις δικές τις πολιτικές σχετικά με αυτές. Αν ψάξετε λοιπόν, μπορεί να βρείτε τεράστιες διαφορές από επιχείρηση σε επιχείρηση, οπότε και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρείτε μία με τιμές που ταιριάζουν στο πορτοφόλι σας.

Να ξέρετε τι αγοράζετε

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ηλιακού θερμοσίφωνα ο κάθε ένας με τα υπέρ και τα κατά του. Επιπλέον, ο κάθε τύπος είναι και ιδανικός για συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ δεν είναι και μία πολύ καλή ή οικονομική λύση για άλλες. Καλό είναι λοιπόν όταν θα ψάξετε για θερμοσίφωνα και όταν θα έρθετε σε επαφή με επιχειρήσεις του κλάδου να μην «προχωράτε στα τυφλά». Η δουλειά του κάθε πωλητή είναι να σας πουλήσει όσο περισσότερα και καλύτερα πράγματα μπορεί, γι’ αυτό και μπορεί να σας προτείνει ένα μοντέλο που να είναι απλά υπερβολικό για τις ανάγκες σας. Με μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε πάρα πολλές πληροφορίες για τους θερμοσίφωνες, καλό είναι να διαβάσετε και γενικά να ενημερωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και να διαμορφώσετε μία σαφή άποψη και εικόνα γύρω από αυτό που θέλετε. Έτσι, αν ο πωλητής θέλει να σας προτείνει κάτι καλύτερο, θα πρέπει και να σας πείσει με «απτά» επιχειρήματα ότι αυτοί που σας προτείνει είναι όντως οι καλύτεροι ηλιακοί θερμοσίφωνες και στις καλύτερες τιμές.

Προτιμήστε τα «πακέτα»

Πέρα από το κόστος του συστήματος του ηλιακού θερμοσίφωνα, υπάρχει και το κόστος της τοποθέτησης. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαδικασία της τοποθέτησης είναι πολύ απλή και σχετικά γρήγορη καθώς μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές ώρες, όπως και να έχει όμως, το κόστος της δεν είναι αμελητέο. Πολλές επιχειρήσεις λοιπόν μπορούν να σας προσφέρουν το κόστος της τοποθέτησης μαζί με την τιμή που θα σας παρουσιάσουν ενώ δεν είναι και λίγες αυτές που προσφέρουν και δωρεάν συντήρηση και service για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την αγορά. Όσο περισσότερα περιέχει μία τιμή «πακέτο», τόσο το καλύτερο για το πορτοφόλι σας!

Μία επένδυση χωρίς «κρυμμένα κόστη»

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάναμε μία αλλαγή ή μία επένδυση περιμένοντας σημαντικές αλλαγές στο πορτοφολί μας και μετά απογοητευθήκαμε όταν είδαμε ότι τελικά οι όποιες αλλαγές δεν ήταν και τόσο δραματικές. Το αέριο για παράδειγμα είναι πλέον πολύ πιο ακριβό απ’ ότι παλιότερα και η διαφορά του με το πετρέλαιο όλο και μειώνεται. Δεδομένου λοιπόν ότι ο ήλιος είναι μία πηγή ενέργειας που απλά είναι δωρεάν και ανεξάντλητη, το κόστος χρήσης και λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα δεν πρόκειται να αλλάξει. Επιπλέον, τα έξοδα για συντήρηση είναι αμελητέα, αφού συχνά το μόνο που απαιτείται είναι ένα καλό καθάρισμα του συλλέκτη.

Share This:

Blogging

Πώς να συντηρήσετε το μοτέρ ρολών ασφαλείας;

Posted by Craig Montgomery on

Τα σύγχρονα αυτόματα ρολά ασφαλείας συνήθως συνοδεύονται από το κατάλληλο μοτέρ ρολών το οποίο και ολοκληρώνει την εγκατάσταση ενός συστήματος προστασίας. Φυσικά όπως συμβεί συνήθως στις περισσότερες τεχνικές εγκαταστάσεις η τοποθέτηση είναι μόνο το πρώτο βήμα για την προστασία σας.  Για να μπορέσετε να διασφαλίσετε την μακροβιότητα του συστήματος σας  και μαζί με αυτό την δίκη σας ασφάλεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συστηματική συντήρηση του μοτέρ ρολών που έχετε τοποθετήσει στην εγκατάσταση σας.

Συχνή καθαριότητα των μοτέρ ρολών.
Τα μοτέρ ρολών  εξαιτίας της καθημερινής έκθεσης τους στις περιβαλλοντικές συνθήκες μπορούν εύκολα να υποστούν φθορά. Πρώτα από όλα η ίδια η σκόνη  και η βρωμιά που φυσιολογικά θα κατακαθίσει στην επιφάνεια του μοτέρ ρολών είναι ικανή αν μαζευτεί σε μεγάλες ποσότητες να επιβραδύνει την ταχύτητα καθόδου των ρολών ασφαλείας ή να γίνει η αιτία για να προκληθούν δυσάρεστοι και ενοχλητικοί θόρυβοι κατά την λειτουργία τους. Επίσης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα πως είναι η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία ή η βροχή μπορεί να αλλοιώσουν αισθητά την μεταλλική φύση των μοτέρ ρολών και να επηρεάσουν την λειτουργία τους. Σε κάθε τέτοια περίπτωση αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να στοχεύσετε στην τακτική καθαριότητα του μοτέρ ρολών ώστε να καταφέρνετε να απομακρύνετε εγκαίρως την σκόνη ή την βρωμιά πριν αυτή καταφέρει να επηρεάσει αρνητικά το μηχανισμό.

Τακτική λίπανση των μοτέρ ρολών.
Η κατασκευή των περισσότερων μοτέρ ρολών είναι εξ ολοκλήρου μεταλλική ή έστω διαθέτει αρκετά μεταλλικά εξαρτήματα. Αυτή ακριβώς η μεταλλική φύση τους είναι που βάλλεται από ποικίλους παράγοντες και  ωθεί στην ανάγκη τους να λιπαίνονται τακτικά και διεξοδικά για να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά χωρίς προβλήματα. Τα λιπαντικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι πολλά και ξεκινούν από ένα απλό λάδι και μπορούν να φτάσουν ως και εξειδικευμένα λιπαντικά ανάλογα με τον τύπο του μοτέρ ρολών. Με όποιο προϊόν κι αν επιλέξετε να λιπάνετε το μοτέρ ρολών το σημαντικό είναι να λιπάνετε όλη την επιφάνεια εξίσου ομοιόμορφα γιατί έτσι μόνο εξασφαλίζεται και η ομοιόμορφη λειτουργία τους.

Κρατήστε τα μοτέρ ρολών μακριά από την αχρηστία.
Ένας από τους κυριότερους εχθρούς των μοτέρ ρολών είναι η αχρηστία. Αν θέλετε να συντηρήσετε το μοτέρ ρολών σε καλή κατάσταση τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Αποφύγετε να αφήνετε το μοτέρ  ρολών ανενεργό για μεγάλα χρονικά διαστήματα γιατί αυτό κονταίνει σημαντικά την διάρκεια ζωή του αλλά και την ποιότητα προστασίας που αυτό προσφέρει. Η σωστή χρήση και ο σεβασμός με τον οποίο χειρίζεστε τα ρολά ασφαλείας αυξάνει και την λειτουργικότητα του μοτέρ ρολών που αυτά έχουν εγκατεστημένο.

Τεχνικός έλεγχος των μοτέρ ρολών.
Μια σωστή και συστηματική συντήρηση του μοτέρ ρολών δεν είναι από μόνη της αρκετή για να διασφαλίσει την καλή λειτουργία του μηχανήματος μετά από χρόνια λειτουργίας. Πάντα η τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παρέχει ένας ειδικός είναι επιθυμητή και απαραίτητη τόσο για να προληφθούν προβλήματα πριν εκδηλωθούν αλλά και για να αντιμετωπιστούν τυχόν σοβαρές βλάβες που εχει επιφέρει η μακροχρόνια λειτουργία τους.

Η αποτελεσματική συντήρηση των μοτέρ ρολών με συχνή καθαριότητα και λίπανση τους μπορεί τελικά να προωθήσει σημαντικά τόσο την καλύτερη λειτουργία τους όσο και την βιωσιμότητα τους. Αυτό βεβαία σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η συντήρηση μπορεί να αντικαταστήσει τον εμπεριστατωμένο τεχνικό έλεγχο ενός ειδικού που είναι πιο ουσιαστικός και εξειδικευμένος. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η συντήρηση και ο τεχνικός έλεγχος ουσιαστικά  αλληλοσυμπληρώνονται και θέτουν ως κοινό στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα των μοτέρ ρολών. Καλό λοιπόν θα είναι να μην παραλείπετε κανένα από τα δυο για να συντηρήσετε το μοτέρ ρολών στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

Share This:

Blogging/Καλοκαιρινά tips

Έπιπλα εξωτερικού χώρου και επιλογή του κατάλληλου υλικού

Posted by Craig Montgomery on

επιπλα κηπου και εξωτερικου χωρουΠλησιάζει η εποχή με τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που την περισσότερη ώρα θα περνάμε στον κήπο ή στην βεράντα μας (αν έχουμε).

Σίγουρα θέλουμε να περνάμε την ώρα μας σε ένα άνετο και ωραίο περιβάλλον απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμία με τα κατάλληλα έπιπλα κήπου / εξωτερικού χώρου. Αν θέλετε να κάνετε την βεράντα σας ή τον κήπο σας πιο άνετο και πιο ελκυστικό, θα πρέπει να προσέξετε την επιλογή των επίπλων του εξωτερικού χώρου.

Θα πρέπει να προσέξετε τόσο το στυλ όσο και την ποιότητα του επίπλου που θα επιλέξετε. Επιπλέον εκτός από το design θα πρέπει να επιλέγετε τα έπιπλά σας όσον αφορά το χρώμα και το μέγεθος τους ανάλογα με τον χώρο που διαθέτετε.

Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν μας τον χώρο, για να μην το γεμίζουμε πολύ ούτε να είναι ελλιπής, γι’ αυτό ξεκινάμε πάντα με την επιλογή του είδους δηλαδή τι έπιπλα χρειαζόμαστε και επιθυμούμε να έχουμε στον κήπο ή την βεράντα μας (καρέκλες, τραπεζάκι, σκαμπό, καναπές κλπ.)

Στην συνέχεια μόλις καταλήξουμε με το είδος, πρέπει να επιλέξουμε το design, ανάλογα με τον χώρο σας επιλέγετε το μέγεθος αλλά και το design του επίπλου. Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος είναι σημαντικός είναι το υλικό του επίπλου όπως: ψάθα, αλουμίνιο, πλαστικό, ξύλο και σίδερο.

Αντίστοιχα με την διάθεση που θέλει κανείς να δώσει στον εξωτερικό του χώρο αλλά και την οικονομική δυνατότητα που έχει ο αγοραστής θα πρέπει να προσαρμόσει αυτούς τους δυο παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλου επίπλου εξωτερικού χώρου.

Το κάθε υλικό το οποίο θα επιλέξει ο αγοραστής έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αν διαλέξει κάποιος έπιπλο με υλικό πλαστικό θα πρέπει να έχει υπόψιν τα παρακάτω χαρακτηριστικά: από την μια φαίνεται να είναι καλή επιλογή για εξωτερικό χώρο διότι λόγω του υλικού είναι ελαφριά και μεταφέρονται εύκολα, επιπλέον καθαρισμός του πλαστικού υλικού είναι παιχνιδάκι (καθαρίζεται με ένα πανί και απορρυπαντικό).

Από την άλλη λόγω του ελαφρού βάρους του υλικού δεν είναι ανθεκτικό στον αέρα και τον ήλιο, επίσης το πλαστικό υλικό δεν είναι καθόλου καλαίσθητη επιλογή για την διακόσμηση και επίπλωση των χώρων. Όσον αφορά το υλικό του ξύλου ως έπιπλο κήπου ή βεράντας είναι προτιμότερη επιλογή από το πλαστικό γιατί χαρίζει έναν κομψό και ζεστό χαρακτήρα, επίσης είναι ανθεκτικό στον αέρα.

Τα ξύλινα έπιπλα αντέχουν πάνω από 50 χρόνια, αλλά χρειάζονται τακτική συντήρηση και αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα του ξύλου σαν υλικό. Τα έπιπλα από το σίδερο είναι μια διαχρονική και σταθερή επιλογή για έπιπλα εξωτερικού χώρου, διότι έχουν αντοχή στο νερό, αέρα και χώμα αλλά δεν είναι κατάλληλα για την ηλιακή ακτινοβολία επειδή την απορροφούν.

Επιπρόσθετα τα σιδερένια έπιπλα είναι βαριά, συνήθως είναι άβολα και σκουριάζουν εύκολα και γρήγορα. Τα ιδανικά έπιπλα κήπου θεωρούνται τα έπιπλα από αλουμίνιο ειδικά αν προτιμάτε minimal στυλ διακόσμησης, εκτός του στυλ είναι ανθεκτικά σε καιρικές συνθήκες, δεν χρειάζονται πολύ συντήρηση και καθάρισμα, δεν σκουριάζουν εύκολα και δεν χρειάζονται αποθήκευση τους χειμερινούς μήνες.

Και τέλος τα έπιπλα από ψάθα δίνουν ένα εξωτικό ύφος στον κήπο ή βεράντα λόγω της κατασκευής των επίπλων. Είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους διότι το συνθετικό υλικό είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, όμως είναι ακατάλληλα για μικρούς χώρους λόγω του όγκου τους.

Η επιλογή της επίπλωσης ενός εξωτερικού χώρου, σύμφωνα με την προσωπική προτίμηση του καθενός χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς και προσοχή στην ποιότητα κατασκευής.

Share This:

Blogging

Ξύλινες ξαπλώστρες: μία σημαντική αναβάθμιση σε προσιτή τιμή

Posted by Craig Montgomery on

ksaplostres ksylines Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλά beach bars, παραλιακά café αλλά και ξενοδοχεία ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται για τη σεζόν του χρόνου με τη περισσότερη δουλειά και φυσικά τα μεγαλύτερα κέρδη. Οι επαγγελματικές ξαπλώστρες στις παραλίες πλέον έχουν γίνει το must του καλοκαιριού αφού τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες έχουν σταματήσει προ πολλού να πηγαίνουν στη παραλία με την ομπρέλα και τη ψάθα τους.

Στις μέρες μας θεωρείται αυτονόητο ότι σε μία σωστά οργανωμένη παραλία θα υπάρχουν ομπρέλες αλλά και ξαπλώστρες και φυσικά ο κόσμος είναι επίσης έτοιμος να πληρώσει το σχετικό αντίτιμο.

Στις πιο γνωστές και μεγάλες παραλίες της χώρας συχνά υπάρχουν παραπάνω από μία επιχειρήσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους λουόμενους, οπότε και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεχωρίσει μία επιχείρηση που βασίζεται στις ξαπλώστρες της είναι να επενδύσει σε εξοπλισμό που θα την κάνει να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της. Οι ξαπλώστρες ξύλινες επαγγελματικές σε προσιτές τιμές για beach bar, ξενοδοχεία, κήπους και βεράντες είναι η καλύτερη λύση γι’ αυτή τη περίπτωση. Τι τις κάνει όμως τόσο ξεχωριστές;

Ανώτερη αισθητική

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κανείς στις ξύλινες ξαπλώστρες είναι το design τους. Τόσο ο σχεδιασμός τους όσο και το υλικό τους, παραπέμπουν σε glamorous κι εξωτικές εικόνες και γενικά δίνουν στον πελάτη την εντύπωση της χλιδής. Με άλλα λόγια, ο επισκέπτης νιώθει και καταλαβαίνει πως το έπιπλο στο οποίο ξαπλώνει ή κάθεται δεν είναι απλά ένα κομμάτι της σειράς αλλά είναι προσεγμένο και φυσικά πολυτελές.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιος τουρίστας θα προτιμήσει τις ξύλινες ξαπλώστρες από τις πλαστικές ή τις αλουμινένιες αν έχει την δυνατότητα να επιλέξει. Επιπλέον, θα τις βρείτε διαθέσιμες σε πολλά χρώματα και αποχρώσεις ενώ μπορείτε να τις συνδυάσετε και με μεγάλη ποικιλία στρωμάτων έτσι ώστε να ταιριάξουν τέλεια με την γενικότερη αισθητική του χώρου σας και τα χρώματα του.

Ποιότητα κατασκευής

ksaplostres epagelmatikesΟι ξύλινες ξαπλώστρες για επαγγελματική χρήση κατασκευάζονται από ξύλα άριστης ποιότητας και επικαλύπτονται με ειδικά υλικά έτσι ώστε να κρατούν πάντα άριστη την εξωτερική τους εικόνα αλλά και να μην επηρεάζονται από την υγρασία και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο ανθεκτικές από τις αντίστοιχες πλαστικές ξαπλώστρες. Επιπλέον, το καθάρισμα τους είναι εύκολο και γρήγορο.

Μοναδική άνεση

Οι ξύλινες ξαπλώστρες επαγγελματικού τύπου είναι συχνά πολύ πιο φαρδιές και άνετες από τις πλαστικές ή τις αλουμινένιες και κατά συνέπεια προσφέρουν και μεγάλη άνεση. Επιπλέον, πολλά μοντέλα περιλαμβάνουν και ειδικά χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένα τραπεζάκια για να τοποθετεί το άτομο που απολαμβάνει την ξαπλώστρα το κινητό του, το ποτό ή τον καφέ του και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Εννοείται πως όλες έχουν προσαρμόσιμη πλάτη η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε πολλές γωνίες – από τελείως οριζόντια μέχρι εντελώς κάθετη – έτσι ώστε να προσαρμόζεται τέλεια στις ανάγκες και τα γούστα του χρήστη της. Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι επαγγελματικές ξύλινες ξαπλώστρες αποτελούν ιδανική λύση και για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό ήλιο στον κήπο ή τη πισίνα του σπιτιού τους.

Πολύ προσιτές τιμές

Οι ξύλινες ξαπλώστρες κατασκευάζονται κυρίως για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο, δηλαδή για beach bars, ξενοδοχεία και café. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές τους είναι προσαρμοσμένες σε αυτό το κοινό.

Με άλλα λόγια, αν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης ψάχνει ξαπλώστρες για την επιχείρηση του, είναι σίγουρο ότι ο πωλητής θα του κάνει κάποια ειδική τιμή για επιχειρηματίες. Εννοείται πως όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα που θα αγοράσει, τόσο καλύτερη θα είναι και η τιμή που θα του γίνει.

Εννοείται πως μια έρευνα στο διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε επιχειρήσεις που εμπορεύονται επαγγελματικές ξαπλώστρες και προσφέρουν ειδικές τιμές σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Εννοείται ότι πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις θα κάνουν ειδικές τιμές ακόμη και σε «οικιακούς» πελάτες, ειδικά αν επιλέξουν κάποιο καλό μοντέλο.

Οι ξύλινες ξαπλώστρες είναι μία πολύ καλή επένδυση για κάθε θερινή επιχείρηση αφού όχι μόνο μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη της, άλλα έχουν και πολύ προσιτές τιμές.

Share This:

Blogging

Βελτιώστε τα Αγγλικά σας έξω από τη τάξη

Posted by Craig Montgomery on
Βελτιώστε τα Αγγλικά σας έξω από τη τάξη

4 απλοί τρόποι για να βελτιώσετε τα αγγλικά σας στο σπίτι σας!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας είναι δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση. Πολλοί πιστεύουν ότι κλειδί για την επιτυχία είναι η σωστή εκμάθηση κανόνων γραμματικής ή λιστών με λεξιλόγιο και εκφράσεις. Αν και αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό, σίγουρα δεν είναι από μόνο του αρκετό. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε μία ξένη γλώσσα είναι να «βυθιστείτε» σε αυτήν. Με άλλα λόγια, θα πρέπει έρθετε όσο το δυνατόν περισσότερο σε επαφή με την εν λόγω γλώσσα σε «φυσικό επίπεδο» έξω δηλαδή από τη τάξη και τα εγχειρίδια διδασκαλίας.

Αυτό παλιότερα ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά πλέον, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας είναι πάρα πολύ εύκολο. Αντί λοιπόν να μαθαίνετε απ’ έξω γραμματικές, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο να ακούτε τα Αγγλικά – ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα – να χρησιμοποιούνται από φυσικούς ομιλητές αλλά και να διαβάζετε κείμενα που δεν έχουν γραφεί απλά και μόνο για να καταλάβετε ή να διδαχτείτε κάποια γραμματικά ή άλλα φαινόμενα της γλώσσας. Ας δούμε λοιπόν πως θα βελτιώσετε τα αγγλικά σας – ή οποιαδήποτε ξένη γλώσσα – στο σπίτι σας.

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα Σκάιπ από την Δήμητρα Πετκάκη

Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και σίγουρα δεν θέλετε να τρέχετε από φροντιστήριο σε  φροντιστήριο  όταν μπορείτε να μάθετε πολύ καλά αγγλικά από το γραφείο του σπιτιού σας. Μία τέτοια υπηρεσία είναι το skypenglish της Δήμητρας Πετκάκη όπου μαθαίνεις αγγλικά μέσω skype. Μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς καμία χρέωση το ολοκληρωμένο δοκιμαστικό της μάθημα και αν είστε ευχαριστημένοι μπορείτε να συνεχίσετε κερδίζοντας χρόνο και χρήμα

1: Δείτε ταινίες χωρίς υπότιτλους

Χάρη στα DVD αλλά και το internet πλέον έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες κι επιλογές για τον τρόπο που βλέπουμε ταινίες. Αν λοιπόν θέλετε να  βελτιώσετε τα Αγγλικά σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ταινία ή σειρά χωρίς τους υπότιτλους! Αν δεν ξέρετε πώς να τους απενεργοποιήσετε ή δεν μπορείτε, τότε φροντίστε να ακούτε τι λένε οι χαρακτήρες και συγκρίνετε αυτό που ακούτε με τους υπότιτλους. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα μάθετε πολλές καινούργιες λέξεις κι εκφράσεις! Extra tip: αποφύγετε ταινίες ή σειρές στις οποίες οι χαρακτήρες χρησιμοποιούν ορολογία όταν μιλούν, πχ δικαστικά δράματα ή σειρές τύπου House M.D. και Grey’s Anatomy για να μην πελαγώσετε. Εξαίρεση φυσικά στον κανόνα αποτελεί η περίπτωση που σας ενδιαφέρει ή σας χρειάζεται η εν λόγω ορολογία.

2: Διαβάστε βιβλία, sites και περιοδικά στα Αγγλικά

Όταν μπαίνετε στο internet για να ενημερωθείτε για τις ειδήσεις ή κάποιο άλλο θέμα που σας ενδιαφέρει, καλό θα ήταν να επισκεπτόσασταν και κάποια Αγγλικά sites, κατά προτίμηση όχι blogs. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαβάσετε «φρέσκα» κείμενα γραμμένα από φυσικούς χρήστες της γλώσσας. Δοκιμάστε επίσης να διαβάσετε λογοτεχνικά βιβλία στα Αγγλικά, κατά προτίμηση κάποια που να έχετε διαβάσει στα Ελληνικά ή να έχετε παρακολουθήσει κάποια σειρά ή ταινία που βασίζεται σε αυτά, οπότε κα θα έχετε και μια γενική εικόνα για τη γλώσσα και το περιεχόμενο τους. Extra tip: μείνετε μακριά από βιβλία φαντασίας ή επιστημονικής φαντασίας καθώς η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι πολύπλοκη και πολλές φορές περιέχει όρους και λέξεις που εφηύρε ο συγγραφέας. Τα βιβλία αυτά είναι για «προχωρημένους» χρήστες.

3: Μιλήστε με φυσικούς ομιλητές

Στο internet υπάρχουν groups, κοινότητες και forum για όλα τα γούστα. Υπάρχουν λοιπόν και sites στα οποία θα βρείτε φυσικούς ομιλητές μίας γλώσσας οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν μέσω Skype και άλλων παρόμοιων εφαρμογών με άτομα που μαθαίνουν τη γλώσσα τους προκειμένου να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση αλλά και άνεση στον προφορικό λόγο.

Μπορείτε να δείτε το Facebook Page από το Skypenglish και να μιλήσετε με την υπεύθυνη για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει. Επίσης ψάξτε λίγο στο διαδίκτυο και στα social media και σίγουρα θα βρείτε τέτοιες κοινότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκοπός τους δεν είναι να σας διορθώσουν κάθε λάθος ή να σας βαθμολογήσουν μετά από κάθε διάλογο. Σκοπός τους είναι να σας βοηθήσουν να «σπάσετε» τη γλώσσα σας.

4: Διαβάστε φωναχτά

Ο φόβος μας ότι η προφορά μας δεν είναι σωστή είναι ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί μαθητές ξένων γλωσσών ντρέπονται να μιλήσουν Αγγλικά όταν χρειάζεται, φοβούμενοι ότι οι συνομιλητές τους δεν θα τους καταλάβουν ή απλά θα τους κοροϊδέψουν. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί αλλά αν θέλετε να βελτιώσετε τη προφορά σας, δεν έχετε παρά να εξασκηθείτε σε αυτήν! Διαβάστε φωναχτά κείμενα στα Αγγλικά και προσπαθήστε να μιμηθείτε τη προφορά του αγαπημένου σας ηθοποιού ή τραγουδιστή. Μπορεί να μην μιλάτε Αγγλικά με προφορά τόσο εκλεπτυσμένη σαν αυτή της Keira Knightley, αλλά σίγουρα δεν θα μιλάτε και με εντελώς «ελληνική» προφορά. Για άλλη μια φορά, σκοπός είναι να «σπάσει» η γλώσσα σας.

Share This:

Κοινωνία

Πως καθορίζουν οι εταιρείες τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

Posted by Craig Montgomery on
Πως καθορίζουν οι εταιρείες τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

Εάν ψάχνετε για πτήσεις και φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, τότε αυτό είναι κάτι πολύ διασκεδαστικό, ειδικά όταν πετυχαίνετε πολύ καλές τιμές! Όμως από την άλλη, γίνεται ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν δε πετυχαίνετε το deal που θα θέλατε. Μπορεί να περάσετε δεκάδες ώρες στο διαδίκτυο αναζητώντας τιμές για αεροπορικά εισιτήρια, αλλά να μην βρίσκεται πουθενά αυτό που ψάχνετε. Αντί αυτού, βρίσκετε τιμές δεκαπλάσιες ή τιμές που απέχουν πάρα πολύ από τις τιμές που έχετε ακούσει ότι κάνουν τα συγκεκριμένα αεροπορικά εισιτήρια που αναζητάτε!

Τα βασικά στα αεροπορικά εισιτήρια

Η τιμή ενός αεροπορικού εισιτηρίου αποτελείται από μια σειρά πραγμάτων, όπως:

  • Τα ναύλα – η βασική τιμή του εισιτηρίου από την εταιρεία
  • Φόροι και τέλη αεροδρομίου – είναι πάντα ίδια
  • Επίναυλος καυσίμων
  • Χρέωση για την έκδοση των αεροπορικών (εάν υπάρχει)
  • Πιθανή χρέωση για επιλογή θέσης
  • Αποσκευή

Μερικά από αυτά είναι προαιρετικές χρεώσεις και αρκετές φορές δεν υπάρχουν καν. Τα σίγουρα τέλη και χρεώσεις είναι τα 3 πρώτα. Συνήθως στα πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια περιλαμβάνεται τόσο η βαλίτσα όσο και η επιλογή θέσης μαζί με σερβίρισμα φαγητού.

Οι θέσεις δεν είναι όλες ίδιες – το ίδιο και οι τιμές στα αεροπορικά

Οι αεροπορικές εταιρείες καθορίζουν πρώτα τον τύπο του αεροπλάνου που θα πετάξει για το αντίστοιχο δρομολόγιο και μετά ορίζουν τις θέσεις, τις κατηγορίες ων εισιτηρίων και τελικώς τις τιμές. Κάθε κατηγορία ναύλου έχει διαφορετικούς κανόνες και περιορισμούς. Το κόστος αλλαγής ή επιστροφής ενός εισιτηρίου ποικίλλει σημαντικά και εξαρτάται και σ’αυτή τη περίπτωση από τον τύπο ναύλου που κάνετε κράτηση. Κάθε τύπος θέσης έχει τη δική της τιμή και φυσικά διαφορετικές παροχές.

Γιατί χρειάζονται τόσα πολλά tips για να βρούμε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια;

Ο λόγος για όλα αυτά τα μαθήματα και τα διάφορα – αρκετά – tips είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν πάντα να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους. Μια πτήση σίγουρα κοστίζει αρκετά (δείτε εδώ αναλυτικό κοστολόγιο μιας πτήσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη) αλλά από την άλλη, οι εταιρείες βγάζουν επαρκές κέρδος ειδικά σε δρομολόγια εξωτερικού που οι πτήσεις είναι μεγάλες και τα αεροπορικά εισιτήρια ιδιαίτερα ακριβά. Οι εταιρείες ποντάρουν πάντα πάνω σε 2 είδη ταξιδιωτών:

Στους ταξιδιώτες αναψυχής και στους επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Οι ταξιδιώτες αναψυχής είναι πιο ευέλικτοι με τις ημερομηνίες ταξιδιού και μπορούν να κάνουν αρκετές υποχωρήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το ταξίδι, τις παροχές και τις ανέσεις τους. Σε αντίθεση, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες πρέπει να ταξιδέψουν σε μια συγκεκριμένη ημέρα και χρειάζονται κάποιες ανέσεις όπως περισσότερος χώρος στα πόδια για να δουλέψουν ίσως σε υπολογιστή, σερβίρισμα φαγητού και ποτών,κ.α. Επίσης, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αρκετές φορές αναχωρούν την τελευταία στιγμή δίχως να προ υπάρχει κράτηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αυξημένη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια καθώς όσο πλησιάζουμε στην αναχώρηση, τότε πιο ακριβές είναι οι τιμές.

Ενώ θα περίμενε κανείς οι εταιρείες να μειώνουν τα αεροπορικά εισιτήρια που μένουν διαθέσιμα όσο πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Έχει αποδειχτεί πως η πώληση 20% των εναπομείναν των θέσεων για την τριπλάσια τιμή είναι πιο κερδοφόρα από την πώληση των μισών θέσεων στο 1/3 της τιμής!

times-sta-aeroporika-eisitiriaΓιατί όμως οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αλλάζουν συνεχώς;

Οι τιμές αλλάζουν λόγω της ζήτησης και της διαθεσιμότητας. Οι φθηνότερες τιμές, σύμφωνα και με το www.travelo.gr συνήθως υπάρχουν 2-3 μήνες πριν την αναχώρηση, εφόσον υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις. Υπάρχουν όμως και κάποιες ημερομηνίες που εξ’αρχής έχουν υψηλή τιμή στα εισιτήρια. Αυτές είναι οι περίοδοι των διακοπών, το καλοκαίρι καθώς και οι Εθνικές εορτές κάθε χώρας. Μερικές φορές όμως υπάρχουν και διάφοροι άλλοι λόγοι που δεν τους ανακαλύπτουμε με την πρώτη ματιά, που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών στα αεροπορικά. Φανταστείτε να θέλετε να ταξιδέψετε σε ένα άλλο μέρος και να βλέπετε πως ενώ ταξιδεύετε εντός της εβδομάδας(που συνήθως οι τιμές είναι πιο χαμηλές!) εσείς βλέπετε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές. Αυτό συμβαίνει καθώς μπορεί να έχετε πετύχει μια ιδιαίτερη αργία στο συγκεκριμένο μέρος αυτές τις ημερομηνίες!

Είναι φθηνότερες κάποιες ημέρες έναντι άλλων;

Πράγματι αυτό συμβαίνει. Οι ημέρες εντός της εβδομάδας, εκτός δηλαδή του Σαββατοκύριακου και της Παρασκευής (και ίσως της Δευτέρας) είναι οι φθηνότερες για να πετάξετε. Τρίτη-Πέμπτη είναι οι καλύτερες ημέρες και αυτές που θα βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.
Επίσης, εαν επιλέξετε μη εμπορικές ώρες όπως νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, τότε σίγουρα θα βρείτε αρκετά καλές τιμές στα αεροπορικά ναύλα.

Φθηνότερες τιμές για προορισμούς

Το να βρείτε μια φθηνή τιμή για έναν προορισμό, δεν είναι ένα δύσκολο κουίζ προς επίλυση. Εάν στον προορισμό που θέλετε να πάτε πετάνε αρκετές αεροπορικές εταιρείες, τότε ο ανταγωνισμός θα μειώσει τις τιμές και ίσως βρείτε σημαντικές ευκαιρίες στα αεροπορικά. Αντιθέτως, εαν το μερός που θέλετε να επισκεφθείτε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και πετάει μόνο μια εταιρεία, τότε πολύ πιθανόν οι τιμές να είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά κοινού κώδικα

Τα δρομολόγια κοινού κώδικα – ή αλλιώς code share είναι δρομολόγια που μοιράζονται 2 ή περισσότερες αεροπορικές εταιρείες. Αντί να φεύγουν 3 αεροπλάνα που θα είναι με μισή πληρότητα, φεύγει ένα αεροπλάνο που το διαχειρίζεται μια από τις 3 εταιρείες. Σ’αυτές συνήθως τις πτήσεις έχετε την ευκαιρία να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από την εταιρεία που παραδοσιακή προσφέρει πιο φθηνά αεροπορικά έναντι των άλλων 3(ή 2) που κάνουν την ίδια πτήση.

Ελπίζουμε να σας μεταφέραμε μερικές γνώσεις γύρω από την κοστολόγηση των αεροπορικών εισιτηρίων και το πως αλλάζουν οι τιμές σ’αυτα. Στην Ελλάδα, εαν ψάχνετε για τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια θα τα βρείτε στην airtickets. Στην ιστοσελίδα http://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ μπορείτε να κάνετε άμεσα αναζήτηση και κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια airtickets. Παραπάνω από 500 προορισμοί είναι διαθέσιμοι για εσάς, πάντα στη καλύτερη τιμή της αγοράς, εγγυημένα.

Share This: